Untitled Document
Verven Kwasten Powered by: Corn. de Groot, kwaliteit sinds 1965  Wij berekenen geen verzendkosten boven een besteedbaar bedrag van € 35,00 tot 10kg Schuren Powered by: Corn. de Groot, kwaliteit sinds 1965
Home

Kleurenwaaiers, kies de juiste kleur voor uw verf

Oud Hollandse en of Monumentale verfkleuren, maar ook moderne kleuren

Het gebruik van verf en kleur is van oudsher vaak regio- of streekgebonden. Historisch kennen we het gebruik van een aantal traditionele verfkleuren en combinaties van kleuren die voor het buitenschilderwerk -waaronder monumentale panden- veel werden en worden toegepast. Monumentengroen, Vechtcrème, Grachtengroen, Bentheimergeel, Ossenbloedrood.

Verf en traditioneel kleurgebruik

 

Alhoewel het hoofddoel van het schilderen van de buitenzijde van de woning het aanbrengen van een beschermende laag is, die weerstand biedt tegen kwalijke weersinvloeden, hebben vele verfkleuren een rijke traditie en zijn hierdoor van historische waarde.

 

Veel fabrikanten van verven hebben traditionele, verfkleuren in hun assortiment opgenomen, die gebaseerd zijn op de rijke traditie van het kleurgebruik in Nederland door de jaren heen.

Onderstaand een aantal populaire en gewaardeerde kleurenwaaiers op een rijtje.


Bedenk wel dat de kleuren slechts een indicatie zijn. De kleuren van je monitor, of drukwerk van kleurenwaaiers en drukwerk in reclame uittingen wijken altijd af van de kleur van het product 'verf' waar pigmenten voor de kleuring zorgen.

 

Over verfkleuren en kleuren combineren is veel te vertellen. 'Kleur is meer dan alleen kleur, het heeft ook te maken met bewustwording en de zielenmens en nog veel meer andere dingen',